Torsdagssegling 20220804

Egentligen skulle vi hoppa denna torsdag men förutsättningarna ändrades och det blev segling ändå. Många är fortfarande på semster men Lenny, Thomas och jag själv bildade kvällens besättning.

Vinden var något lurig på SO- SW 4-10m/s med en påtagling nordling ström. Av de få båtar som var med blev det inte en så komplicerad start. Vi började på en kort styrbordsbog in mot land. Vi slog sedan strax innan Rolf i Beason 31 som var snäppet före. Vi fick fri vind och kunde tuffa på. Det blev ytterliggare två slag innan vi kunde runda Pilhaken. Tyckte vi stundtals hade dålig båtfart igen. Får inte riktigt kläm på genuan. 

Pilhaken- Polkagrisen. En platt slör. Fick lite strul när vi skulle runda och lova upp på kryss efter Polkagisen. Ett ben hade kommit i mellan storskotet. Men efter lite slack gick det att frigöra. Tur att det inte blev värre. Kryss mot Pilhaken som sagt, där vi klarade oss på ett slag innan vi var framme.

Pilhaken- Norrmärket. Halvvind. Här var vi lite passiva i början och skulle egentligen bytat skot. Efter hand som vi närmades oss märket vred vinden emot och ökade. Vi hade flyt att vi gått lite högre från början och rundade märket med dikt bidevind. Vi tittade på bakomvarande båtar. De klarade inte att hålla upp och fick ett slag extra. Nu började det dra i rejält. Vi hade som mest 12m/s på länsen ner mot Pilhaken. Vi började ställa in så mycket som möjligt för hårdvind med den kommande kryssen mot Landskrona hamn. När vi väl kom runt dog den starka brisen rätt fort. Vi glömde bort att släppa på grejorna men det gick okej ändå.

Landskronahamn- Mål. När vi rundat röd prick kom vi av oss lite och körde på med genuan. Men det var egentligen en fin gennakerbog. Efter en fjärdedel av sträckan kom den upp. När vi vek av efter Pilhaken blev det plattläns mot mål. Klarade oss med en gipp som blev perfekt mot mål.

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

5 Aug 2022

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)