Torsdagssegling 20220818

Ikväll var vinden något konstig. Det kändes inte som om det blåste men tidvis låg vinden på 6-7m/s som avslutades med 4m/s. Riktning SV. Ström N

Vi kom riktigt illa i starten och hamnade mitt i klungan. Vi tappade fart och gled ner. X-302 gjorde ett smart drag och kom lite senare med full speed i lä om alla. Vinnande drag! 

Vi föröskte tråckla oss förbi några båtar och lyckades bitvis. Till sist gick det inte mer och vi slog ut för att segla i ostörd vind. Precis i samma ögonblick slog X-302. Illa! Nu hamnade vi i deras skitvind. Dehler 29 slog ut ganska tidigt och gick bra lite längre ut helt ensam. X-302 täckte oss väl och kunde dryga ut sin ledning. Vi seglade bort oss och gick förlångt innan vi skulle runda Pilhaken. Melges, X-302 och Dehler 29 låg snäppet före. Intutionen sa att vi skulle tagit ett slag betydligt tidigare.

Halvvinden mellan Pilhaken och Polkagrisen blev odramatiskt. Placeringarna stod sig. Sträckbog mellan Polkagrisen och Pilhaken.

Pilhaken till normärket blev kryss. Vi valde att slå direkt efter Pilhaken och fortsätta för Barbord utåt. När vi hade tagit oss ut till Norrmärket gick vi runt samtidigt som Dehler 29. Nu skulle det bli en brant gennakerbog. Det tog lite tid inn an vi fick upp nylonet, Dehler 29 bevakade sin lovarts plats med genua. Ingen ide att försöka så vi testade i lä. Efter ett tag kunde vi få fram nosen och gå om. En sista sträckbog mellan Pilhaken och Rödprick mot stan sen var det slör mot mål.

Vi rundade och fick en perfekt vinkel mot Pilhaken. Vi visste att när vi rundade och föll av mot mål skulle det bli plattläns så vi fortsatte norrut,utåt. Vi hade outr i gippen och fick trassel på lovartsskotet plus en kommunikations miss vilket gjorde att det blev katastrof. Tog en stund att reda ut men när vi väl kom iväg var vinkeln mot mål nästan perfekt.

Fortfarande har vi dålig båtfart på kryss och branta bogar. Vet inte vad det beror på? Provar lite olika småsaker men det blir ingen större skillnad i varken fart eller höjd. Detta är främst i mellan vind. Känns som om vi står still!

Besättning: Marcus, Ingmar, Thomas och Thomas S

Resultat

/omslag-torsdag.jpg

20 Aug 2022

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)