Torsdagssegling 20220901

Nu börjar det gå mot sitt slut med både säsong och torsdagssegling. Denna kväll bjöds det på lite mer vind. Rätt så stabil på NV 8m/s. En dag som denna krävs det händer och bra vikt på kanten. Tyvärr blev vi färre än vanligt.

Vi testade gennakern strax innan start med en förväntad slörstart. Vi beslöt att det skulle bli lite för spetsigt och aningen för mycket vind. Den fick stanna i strumpan.

Starten gick och vi kom iväg fint. Lite sena men vi fick en fin lucka. Vi tog rygg på X-302 som fått upp sin spinnaker. Vi lyckades hålla dem med bara en distans på 2-4m mellan oss ända fram till Pilhaken. Bra än sålänge!

Kryss från Pilhaken till Polkagrisen. Vi kom snabbt i skitvinden från X-302 och trillade ner och fick svårt med höjden. Tog beslutet att slå. Inget bra! Vi stannade upp och fick dessutom ett motvrid på 20-25gr från ingenstans . Vi tappade stort till X-302 med säkert 50m på den korta sträckan. Fältet bakom kom också närmare.

Två halvindar från Pilahken till Norrmärke. Från Norrmärke till Pilhaken.

Pilhaken till Rödprick närmade sig. Plattläns. Efter en del krångel fick vi upp gennakern. Fick tyvärr inte den att stå med focken uppe så vi blev tvunga att ta ner den. Nackdelen med horisontella lattor. Strax efter var det dags för gipp. Den fixade vi fint och låg upp till märket helt ok. Vi förberedde och hissade focken strax innan nedtagning. Något tungjobbat med fallet men upp kom den. Nu var det dags att bärga gennakern och gå runt. Men! Inget fungerade. Allt satt som berget! Varken strumpan eller fallet gick att få ner. Vi forstatte förbi märket och fick något av en ofrivillig gipp in mot Landskrona hamn vilket i efterhand var bra. Lämnade över pinnen för att ta mig fram. Efter en snabb koll såg jag att gennakern var klämd av focken. Konstigt. Första gången det hänt. Har fallet varit snott? Fockfallet släpptes och med den tidigare stressen hade någon inte låst gennakerfallet. Allt föll i vattnet. Trodde först jag lyckats samla in största delen av nylonet utan trålning men det tog bara sekunder sen var det ett faktum. Till sist lyckades vi få ombord hela paketet, slog och fortsatte seglingen trots att vi var halvvägs in i Landskrona hamn. Vi var ju hopplöst sist men det är ändå en tillfredsställelse i att fullfölja och ta fillfället i akt försöka lära sig att hitta fart på kryssen mot mål. 

Besättning: Marcus, Thomas och Ingmar

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

3 Sep 2022

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)