Torsdagssegling 20230817

Ännu en torsdag. Nu går det fort mot säsongens slut. Vind NO-NV 2-7m/s. Ström N.

Vi hade planerat för en BB start med gennaker för att undvika stollerierna vid lovarts pinnen och eventuellt en snabb gipp över till SB. Men när starten närmade sig dog vinden in över land och samtidigt gick den mer mot N. Vi hade inte inte tid att byta sida så vi förökte placera oss så bra det gick. Vi kom igång rätt bra där vi gjorde en gipp precis på linjen. Stannade tyvärr upp en aning där X-302 strax sniffade oss i aktern. Vi lyckades få fram fören och för en gångs skull vann vi den duellen. Ju längre vi kom mot Pilhaken desto spetsigare blev bogen. Vi avslutade på 70gr. Skulle vilja säga att allt under 100gr funkar bra med vår gennaker sen blir det tufft. Vi hade skapat lucka nedåt men spinnakerbåtarna tog in på slutet. Melges var en bra bit framför.

Kryss mellan Pilhaken och Polkagrisen. Här tyckte jag att vi tappade. Kanske skulle man seglat längre ut då strömen från rännan var knepig.

Plattläns mot Pilhaken som sedan skulle avlösas med två halvvindar ut mot Norrmärket och in. Fortfarande lurt med halvvind med denna båt även om det känns som om nya genuan kanske gett oss lite mer just på dessa bogar. Melges 20 pep iväg med sin gennaker. Inte långt efter låg Deheler 29. De hade seglat bra.

Pilhaken- Landskrona hamn. Vi kom inte ner till märket utan tvingades till en gipp. Spinnakerbåtarna gick rakt på. Här kändes det som om de tog in.

Landskrona hamn-Pilhaken. Kryss. Här var det åter rännan in till hamnen som var lurig. Vi valde ett kort slag utåt efter rundingen och sedan inåt. Hel plöstligt hade vi motström. Vi körde vidare men skulle säkert slagit. Efter vi tagit oss runt Pilhaken var det sträckbog mot mål. 

Vad gäller manövrarna var det en felfri segling. Helt fantastiskt! Två små mindre kink på genuan smög in sig men inget allvarligt. Kanske skulle man gått lite annorlunda på de två kryssarna?

Än en gång bra jobbat!

Crew: Thomas, Martin, Ingmar, Olle och Marcus

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

20 Aug 2023

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)