Torsdagssegling 20230907

Nu börjar det gå mot sitt slut för i år. Endast en torsdag kvar och avslutningen på lördagen den 16/8.

Denna torsdagen gav vi i princip bort hela seglingen. Mitt eget fel. Mer om det längre ner.

Vind S-SO 4-5m/s. Ström N 0.2 knop.

Jag var fast besluten att vi skulle köra gennaker på lilla sträckan mellan Pilhaken och Polkagrisen. I min iver glömde jag bort resten av gennakerseglingen.

Vi kom iväg hyffsat för en BB bog. Två andra båtar körde för styrbord (Melges och X-302), men de gjorde ett snabbt slag vid lovartspinnen så vi kunde ändå köra på. I lovart Dehler 29 som också valt BB start mitt på linjen. I lä X-302 med Melges 20 strax framför. Tog lite tid att hitta läget men sen ökade farten en aning. Vi kunde runda Pilhaken som andra båt. Gennakern kom upp utan problem. Det blev ett snabbt ben!

Vi rundade Polkagrisen för en kryss mot Pilhaken. Vi hade lite känn på Melgesen och hade ökat avstånden neråt.

När vi rundade Pilhaken mot Norrmärket hade jag helt glömt bort gennakern. En perfekt bog! Vi skulle dragit om skoten men det hade blivit glömt. Det lades för mycket fokus på just den korta bogen. Jag lämnade över pinnen och på började arbetet men blev snabbt avbruten om att det inte var lönt. Nu i efterhand skulle man bara fortsatt. Det hade inte blivit många minuter med nylonet upp men det hade spelat roll. Nu fick vi se vårt fina försprång bli uppätet av båtarna bakom. De kom hemskt fort bakifrån med spinnakers. Melges 20 pep iväg. Gissar att vi förlorade 2-3min med vår utökade fart som uteblev. Där gav vi bort hela seglingen helt gratis!!

Norrmärket- Pilhaken: En riktig sträckare där vi till sist hamnade 50m från märket. Vi lyckades knipa några sekunder på bakomvarande där Dehler 29 inte låg långt ifrån.

Pilhaken-Landskrona hamn: Något öppnare bog. Ingen större dramatik. 

Landskrona hamn-Pilhaken-Mål: Nu skulle gennakern upp. Allt gick smidigt. Det blev en relativ bra bog för oss. När vi närmade oss Pilhaken förstod vi att det skulle bli omöjligt att bära mot mål. Vi plockade med viss problematik men allt gick vägen till slut. Det blev en halvöppen vind mot målrakan. Vi lyckades att utöka vårt försprång men frågan är om det skulle räcka? Surt att ge bort en så bra genomförd segling (förutom gennaker missödet då). Tror vi hade varit och nosat på Melgesen. Inte före i mål men inte långt efter. 

Det går bra när alla fokuserade, kämpar och vill! Vi kan!

Crew: Ingmar, Olle, Kerstin, Thomas och Marcus

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

8 Sep 2023

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)